Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență. Remus Borza, posibil administrator

Magistrații Tribunalului Hunedoara au decis, joi, intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara una dintre cele mai mari companii de stat.

Cu toate conturile blocate, Complexul Energetic Hunedoara a decis să îşi ceară voluntar intrarea în insolvenţă la sfârșitul anului trecut, astfel încât Ministerul Energeiei, acţionarul majoritar să poată decide cine va fi administratorul judiciar.

Complexul Energetic Hunedoara este o companie de stat care a fost  înfiinţată în 2012, prin comasarea Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni cu mine de huilă. Datorii istorice de peste un miliard de euro au fost şterse atunci, pe motiv că numai aşa poate fi restructurată activitatea din sistemul energetic. 

Ministerul Energiei vrea ca, după declararea insolvenței de către instanță, administrarea să fie făcută de Euroinsol, firma lui Remus Borza, care administrează și Hidroelectrica.

[citeste si]

„Va implica o muncă titanică în ceea ce privește optimizarea costurilor, redefinirea fluxurilor și proceselor de producție și implicit de management. Ne confruntăm cu aceleași probleme care au fost identificate și la Hidroelectrica în 2012. Managementul defectuos e indiscutabil cap de lista. Noi nu am venit să închidem Complexul Energetic Hunedoara. Am venit să îl salvăm, dacă se mai poate vorbi de salvare în al 12-lea ceas", a spus Remus Borza, potrivit Digi 24.

La mai puțin de patru ani de la înființare, Complexul Energetic Hunedoara, cu peste 6.000 de salariați în minele Livezeni, Lonea, Lupeni și Vulcan și la termocentralele Mintia și Paroșeni are datorii de aproximativ 270 de milioane de euro, iar pierderile pe anul trecut au fost preconizate la 90 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel