Complex ultra-modern la Piața Sudului. Primăria Sectorului 4 a finalizat demolările

Primăria Sectorului 4 a finalizat acțiunile de demolare a Pieței Sudului, a doua cea mai mare piață din Capitală. În locul acesteia, va fi construit un complex agro-alimentar ultra-modern și un parc de 10.000 de metri patrați

Gata cu comercianții ambulanți, cu tonetele care funcționau ilegal și cu actele de infracționalitate de la Piața Sudului. De mai bine de o săptămână, Primăria Sectorului 4 a început demolarea chioșcurilor comercianților care își desfășurau activitatea contra legii, pe domeniul public de la Piața Sudului, una dintre cele mai mari piețe din Capitală. În locul lor, Primăria va face un parc nou, cu o suprafață de 10.000 de metri patrati.

Parte integrantă a unui amplu proiect de modernizare a zonei Piața Sudului,(ce cuprinde construcția unei noi piețe agro-alimentare, a unei parcări P+2 precum și lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, de fluidizare a traficului, de regenerare urbană), parcul va fi amenajat chiar în "inima" Sectorului 4, în zona delimitată de Strada Nițu Vasile (în vest), de Șoseaua Olteniței și de Șoseaua Berceni (în est) și de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud).

Oază de verdeață de peste 10.000 de metri pătrați

Noua oaza de verdeață se va întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri patrati. Aici, locuitorii Sectorului 4 și nu numai se vor putea relaxa într-un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale. Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf. Lucrările vor începe în aproximativ 2 luni de zile și vor fi gata până la finalul anului, odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului.

Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriați 5.000 de metri patrați aflați în proximitatea complexului agro-alimentar Piața Sudului și apartinând unui agent economic.Mai mult, în urmă cu o săptămână a început dezafectarea chioșcurilor și a tarabelor comercianților ambulanți care își desfășurau activitatea pe domeniul public contra legii și încurajau infracționalitatea în zonă.Ultimele spații comerciale care funcționau ilegal au fost demolate în această noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel