Companiile româneşti pot beneficia de finanţare suplimentară. Fonduri de 370 milioane de euro

Companiile româneşti pot beneficia de finanţare suplimentară. Fonduri de 370 milioane de euro. Foto: Pixabay.com.
Companiile româneşti pot beneficia de finanţare suplimentară. Fonduri de 370 milioane de euro. Foto: Pixabay.com.

Companiile din România pot beneficia de finanţare suplimentară prin leasing în valoare de 370 milioane de euro, în urma unei noi cooperări dintre Banca Europeană de Investiţii (BEI), Fondul European de Investiţii şi Deutsche Leasing România.

Potrivit unui comunicat al BEI, remis luni Agerpres, prima cooperare dintre Grupul BEI şi Deutsche Leasing România va contribui la consolidarea investiţiilor companiilor româneşti active în sectoarele afectate de COVID-19. Sprijinul Grupului BEI este susţinut de o garanţie de la Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

Iniţiativă va spori rezilienţa întreprinderilor



Totodată, noua iniţiativă va spori rezilienţa întreprinderilor româneşti la impactul economic, social şi asupra sănătăţii al COVID-19 şi face parte din răspunsul Grupului BEI către sectorul privat în privinţa pandemiei.

"Deutsche Leasing este prezentă în România de peste 12 de ani, iar în această perioadă a fost partenerul de finanţare preferat al IMM-urilor locale pentru investiţiile în echipamente. Datorită specializării noastre în finanţarea echipamentelor agricole, majoritatea debitorilor noştri se află în zonele rurale şi, prin leasing şi alte soluţii de finanţare, ne-am adus contribuţia la dezvoltarea acestor zone. Cooperarea cu parteneri puternici precum Banca Europeană de Investiţii şi Fondul European de Investiţii consolidează şi mai mult capacitatea Deutsche Leasing România de a sprijini în mod eficient investiţiile întreprinderilor locale, chiar şi în aceste vremuri dificile", a declarat Laurenţiu Zaharia, directorul general al Deutsche Leasing România.

Asigurare pentru investiții 



La rândul său, Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, responsabil pentru România, a menţionat că această tranzacţie de securitizare cu impact ridicat demonstrează angajamentul Grupului Băncii Europene de Investiţii de a se asigura că investiţiile IMM-urilor din întreaga Europă pot continua în perioade dificile.

"Cooperarea inovatoare dintre instituţiile financiare europene şi partenerii locali de leasing va ajuta companiile româneşti să depăşească dificultăţile provocate de COVID-19", a subliniat Thomsen.

La rândul său, comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a precizat că acest acord dintre Grupul BEI şi Deutsche Leasing, susţinut de Planul de investiţii pentru Europa, va pune la dispoziţia întreprinderilor locale din România finanţări suplimentare prin leasing.

"Acestea vor ajuta în primul rând IMM-urile din mediul rural să finanţeze echipamentele specializate de care au nevoie pentru operaţiunile lor, contribuind astfel la susţinerea dezvoltării economice şi a locurilor de muncă în această perioadă dificilă", a adăugat el.

Premieră pentru România 



Aceasta este prima tranzacţie de securitizare sintetică din România şi permite Grupului BEI să furnizeze un instrument alternativ de gestionare a capitalului pentru un partener de servicii financiare din ţară.

Securitizarea va ajuta la asigurarea capitalului reglementat şi totodată va aduce Deutsche Leasing România capacitate de finanţare suplimentară pentru a sprijini investiţiile întreprinderilor locale.

În ceea ce priveşte sprijinirea investiţiilor întreprinderilor în vederea reducerii consumului de energie şi a emisiilor, noua iniţiativă include un sprijin în valoare de 25 milioane euro orientat către investiţiile în combaterea schimbărilor climatice.

"Noul sistem face parte dintr-un program mai amplu de finanţare prin titluri garantate cu active al Grupului BEI, în valoare de 2 miliarde EUR, pentru a acoperi capitalul circulant, nevoile de lichiditate şi provocările în materie de investiţii cu care se confruntă întreprinderile din întreaga Europă, exacerbate de pandemia COVID-19. Acest lucru va viza sprijinul acordat regiunilor de coeziune", se menţionează în comunicat.

Creșterea finanțării 



În ultimele săptămâni, Grupul BEI a permis creşterea finanţării pentru investiţiile întreprinderilor din România, în cooperare cu principalii parteneri financiari locali.

Peste 185 milioane euro din finanţarea sectorului privat în legătură cu COVID-19 vor sprijini companiile locale prin intermediul noilor linii de credit ale Băncii Europene de Investiţii cu bănci publice şi private din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel