Companii municipale, înființare anulată. Firea: Lucrurile nu vor rămâne așa!

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale, anunţă Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat. 

Gabriela Firea a intervenit la Realitatea TV, joi seara, imediat după ce comunicatul de presă a fost făcut public, aducând unele clarificări ale situației:

”Faptul că aceste companii înființate la București au fost contestate de USR, iar în documentele depuse în instanță se explică faptul că alocările bugetare pot fi echivalente cu patrimoniul și că trebuia un vot de două treimi, nu de jumătate plus unu, este o premieră absolută în România. Pe cale de consecință ca și lucru judecat ar însemna ca toate hotărârile de inființare a companiilor naționale de pe lângă ministere sau companiile municipale de pe lângă consilii județene din înteaga țară ar trebui să fie anulate începând de astăzi pe acest model, pentru că nicăieri în țară nu s-a solicitat un vot de două treimi pentru decizia de înființare a unor societăți municipale, locale sau naționale”, a explicat primarul general al Capitalei.

”Așteptăm și noi motivarea instanței, în 2-3 săptămâni, ne vom apăra, lucrurile nu vor rămâne așa. Văd că USR se bucură foarte tare și clamează că salvează Bucureștiul. Aceste companii sunt înființate de un an și jumătate, ele funcționează, au contracte delegate, sunt servicii publice care trebuiesc să fie realizate conform legii. Toată această campanie negativă desfășurată de USR nu face decât să ne convingă că suntem pe drumul cel bun și anume al eficientizării activității, al reducerii cheltuielilor și al îndepărtării firmelor căpușă care ani de zile s-au alimentat de la bugetul Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea. 

Soluția Curții de Apel

'Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale Companiilor Municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei', se arată într-un comunicat de presă al USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel