Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, nouă conducere. Lucian Şova, anunţ oficial

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) ar putea avea până la sfârşitul anului un nou director general şi un nou Consiliu de Administraţie, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Şova. 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) ar putea avea până la sfârşitul anului un nou director general şi un nou Consiliu de Administraţie "mai apte decât cele de astăzi", după ce au fost demarate procedurile de selecţie conform prevederilor OUG 109 privind guvernanţa corporativă, a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în cadrul audierilor care au avut loc în comisia de specialitate din Camera Deputaţilor. 

"Sunt deschise proceduri de selecţie conform prevederilor OUG 109. Sunt sigur că vom avea consultanţă de bună calitate care va identifica un manager, cât şi un Consiliu de Administraţie, mai apt decât managerul de astăzi în a conduce, practic, cea mai profitabilă companie care este în portofoliul Ministerului Transporturilor şi care din perspectivă managerială mai are multe de făcut. Adaug la acest aspect faptul că, dincolo de marile proiecte şi paşii care au fost înregistraţi apropo de HG de aprobare a indicatorilor tehnico-economici privind noul terminal de dezvoltare strategică a aeroportului, nu au fost în stare să managerieze şi să găsească soluţii de management al fluxurilor de acces în parcare, iar starea de curăţenie este încă mult sub aşteptări.

"Modul în care se procesează bagajele este absolut lamentabil"

De asemenea, modul în care se procesează bagajele este absolut lamentabil şi, pentru a găsi soluţii de avarie, vă informez că un consilier personal pe care îl am pe Cabinet - o zi da şi una nu - este în aeroport şi monitorizează aceste aspecte. Procedura de selecţie pe 109 nu va dura mai mult de sfârşitul acestui an. Îmi exprim speranţa că vom identifica un manager care să ştie să pună în valoare resursa financiară şi oportunitatea de piaţă pe care Aeroportul Henri Coandă o are", a explicat ministrul. 

După dezbaterile din comisie, Lucian Şova a precizat că nu este vorba de o măsură imediată pe care a luat-o împotriva managerului CNAB, însă aşteptările "noastre, ale tuturor sunt mult mai mari decât rezultatele pe care ni le oferă azi cea mai profitabilă companie din portofoliul Ministerului Transporturilor". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel