Comoară de 100 milioane de dolari descoperită la săparea unei fântâni

Autoritățile din Sri Lanka au anunțat că a fost descoperit cel mai mare filon de safire din lume,  în curtea unei case din zona Ratnapura, în timp ce proprietarul  săpa o fântână.

O echipă de constructori care era angajată pentru a săpa  o fântână în curtea sa au descoperit safirul imens.

”Persoana care săpa puțul ne-a anunțat de pietrele rare. Mai târziu am găsit acest specimen imens,” a declarat Gamage, proprietarul pietrei, potrivit BBC News.

El nu a vrut să își ofere numele complet sau locația, pentru a-și proteja identitatea. Gamage a anunțat autoritățile locale că a fost descoperit filonul de safir, dar a durat mai mult de un an până când piatra a fost curățată de noroi și alte impurități, înainte să fie analizat și certificat.

În timpul procesului de curățare, unele pietre au căzut din conglomerat și s-a descoperit că acestea sunt safire de calitate.

Ratnapura e o zonă cunoscută pentru pietrele prețioase. Numele înseamnă ”orașul pietrelor prețioase” în limba locală. Sri Lanka e cel mai mare exportator de safire și alte pietre prețioase - anul trecut, țara a avut un profit de 500 de milioane de dolari din industria pietrelor prețioase și bijuterii.

”Nu am mai văzut un specimen atât de mare vreodată. Probabil s-a format în urmă cu 400 de milioane de ani,” a declarat dr. Gamini Zoysa, expert în pietre prețioase.

Potrivit experților, chiar dacă specimenul are o valoare mare, nu există garanție că toate pietrele din interiorul conglomeratului au calitate ridicată.

Cei din industria pietrelor prețioase speră că Serendipity Stone va atrage cumpărători și experți internaționali. Până acum, piatra nu a fost analizată și autentificată de experți independenți internaționali.

”E un specimen special de safir stea, probabil cel mai mare din lume. Datorită mărimii și valorii sale, credem că va trage atenția colecționarilor sau muzeelor,” a declarat Thilak Weerasinghe, directorul Autorității Naționale a Pietrelor Prețioase și Bijuteriilor din Sri Lanka, despre cel mai mare filon de safire din lume, precizează Antena 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel