Comitetul Local pentru Situații de Urgență, convocat în Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a convocat astăzi, 5 aprilie a.c., Comitetul Local pentru Situații de Urgență. 

”Real pericol la adresa sănătății locuitorilor”

”Măsura întreprinsă de Autoritatea Locală este urmare a faptului că în cursul zilelor de 4 și 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4, S.C. REBU S.A. a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienții în vederea asigurării continuității colectării. În plus, nerespectând prevederile legale, S.C. REBU S.A. a întrerupt  și continuitatea serviciului public de salubritate stradală, ceea ce în mod evident putea deveni un real pericol la adresa sănătății locuitorilor. În această situație, primarul sectorului 4, primarul Daniel Băluță a convocat de îndată Comitetul Local pentru Situații de Urgență, intenționând să solicite Instituției Prefectului acceptul pentru instaurarea stării de alertă în sectorul 4.” transmite un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Toate gospodăriile urmează să primească pubelele înapoi

Sursa citată adaugă: ”Ca urmare a întrunirii Comitetului Local pentru Situații de Urgență la care au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Consiliului General al Municipiului București, ai Prefecturii București, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, împreună cu reprezentanți ai operatorului economic, S.C. REBU S.A., au fost stabilite o serie de măsuri imediate, în scopul remedierii deficiențelor, astfel încât până la data de 06 aprilie, orele 22.00, toate gospodăriile cărora li s-au ridicat pubelele, să primească recipienți de depozitare a gunoiului. Ridicarea celorlalte pubele asupra cărora S.C. REBU S.A. își arogă dreptul de proprietate urmează să se desfășoare după un program bine stabilit, astfel încât fiecare recipient să fie înlocuit imediat cu altul.”

”Situația de criză a fost depășită”

”Consider că situația de criză a fost depășită, iar planul de măsuri convenite va preîntâmpina orice alt tip de disfuncționalitate de acest gen. Totodată, îi asigur pe locuitorii sectorului 4 că Autoritatea Locală dispune, prin SC. ADP4 SA de întreaga  logistică necesară pentru a asigura serviciul de salubrizare atât în privința colectării deșeurilor menajere, cât și în privința salubrizării stradale”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Alături de membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la ședința de astăzi au participat, în calitate de experți invitați:

Dl. Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei

Dl. Orlando Marian Culea, Președinte al Consiliului General al Municipiului București

Dl. Petre Chirică, Consilier General și Președinte al Comisiei de Salubritate a Municipiului București

Dl. Ștefănel Dan Marin, din partea Consiliului Local Sector 4

Dna Magdalena Iuga, Director Direcția Utilități din cadrul Primăriei Capitalei

Dl. Marius Hanțig, consilier în cadrul Instituției Prefectului

Dl. Marian Dobre, consilier în cadrul Instituției Prefectului

Dl. Marian Cioltan, consilier în cadrul Instituției Prefectului

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy