Comitet Executiv PSD. Fifor: Nu cred în chestiunea cu miniștrii cu probleme penale

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, afirmă că nu crede în "chestiunea" cu miniştrii care au probleme penale atât timp cât există prezumţia de nevinovăţie. 

"Mă bucur că acest Comitet Executiv are loc astăzi, era nevoie de lucru acesta. Întotdeauna când sunt probleme este bine să le discutăm în partid, în forurile statutare. Or, tocmai asta vom face astăzi. Eu zic că de aici vom ieşi cu o concluzie cât se poate de clară. (...) Eu nu cred în chestiunea aceasta cu miniştrii cu probleme penale, eu discut despre colegii mei care, atât timp cât în România există prezumţie de nevinovăţie, aceasta trebuie aplicată. Or, eu aşa ştiu că spune Constituţia, că un om până când nu are o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă este un om nevinovat, aşa că daţi-mi voie să nu comentez despre astfel de... Sunt om de partid şi niciodată eu nu am ieşit din linia partidului iar astăzi în CEx voi urma exact ce decide CEx-ul", a spus Fifor înaintea şedinţei conducerii PSD. 

Întrebat despre posibilitatea demisiei premierului Mihai Tudose, Fifor a răspuns: "Haideţi să nu anticipăm, să vedem ce se discută în interiorul Comitetului Executiv, eu sunt foarte optimist şi mă gândesc că întotdeauna am găsit soluţii pentru a aşeza lucrurile şi cred asta se va întâmpla şi de data asta". 

El a precizat că în această situaţie este vorba despre un guvern politic, despre nominalizări politice în cadrul unui guvern. 

"Vă spun ca om de partid dacă vreţi, nu ca ministru în Cabinetul Tudose, ca preşedinte al Consiliului Naţional, că nu pot fi niciodată de acord decât cu decizii ale Comitetului Executiv Naţional. Discutăm despre un guvern politic, discutăm despre nominalizări politice în cadrul unui guvern, nominalizări care au fost făcute în CEx care s-au făcut prin votul colegilor din CEx. Aşa că în CEx discutăm orice soluţie", a arătat demnitarul. 

Fifor a susţinut, în acest context, că nu poate fi vorba de repetarea "scenariului Grindeanu", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel