Comisionul luat de la chiriaş, desfiinţat de un agent imobiliar: Tu lucrezi pentru proprietar. Dar ai nişte lucruri de făcut

Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels

Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar, desfiinţează practica luării de comision de la chiriaş de către agentul imobiliar. Acesta spune că agenţii imobiliari ar trebui să primească bani doar de la proprietari, deoarece pentru aceştia lucrează. 

"E corect să iei comision şi de la chiriaş şi de la proprietar, atunci când te ocupi de închirierea unui apartament? NU. Cum adică de ce? Pentru că tu nu faci nimic pentru chiriaş. Proprietarul te-a sunat să îl ajuţi să îşi închirieze apartamentul. Faci ceva pentru chiriaş? Nu, el te găseşte pe tine. 

Drept urmare, de ce îi iei tu omului 50% dintr-o chirie comision? De ce? Că el oricum, săracul, trebuie să dea şi o lună de chirie şi o lună garanţie. Nu mai are! Tu reprezinţi proprietarul, proprietarul te plăteşte. Iei o lună de chirie, 100% dintr-o lună de chirie, comision, de la proprietar. Dacă vrea, bine. Dacă nu, nu lucrezi cu el. 

Dar pentru luna aia de chirie tu ai ceva de făcut. Unu, îi găseşti chiriaş. Doi, te asiguri că acel chiriaş stă un an de zile în chirie. Dacă pleacă mai devreme, aduci pe altcineva. Gratis, nu mai iei comision încă o dată. Şi trei, ai grijă pe cine bagi în casa aia. Nu e a ta, dar ai grijă. Se presupune că eşti agent imobiliar vechi, deci poţi mirosi clientul, să vezi dacă e o familie cu probleme de caracter sau un om cu probleme. 

Dacă până în momentul ăsta ai luat comision de la chiriaş, aia e. Dar dacă de acum, în continuare, o faci... Şi eu am fost învăţăcel, şi eu am luat comision de la chiriaş. Şi mi-am dat seama la un moment dat că vreau să fiu integru. Caracterul unui om, fie el agent imobiliar, doctor, strungar, se clădeşte în timp. Nu poţi fi perfect din prima. Hai să clădim caracterul!", a transmis Şerban Trâmbiţaşu într-un clip pe TikTok. 

@serbantrimbitasu ♬ original sound - SERBAN TRIMBITASU

Un agent imobiliar anunţă schimbări majore pe piaţă: Este ziua Z, totul se va schimba. Scade preţul acum

"Dragii mei, vă rog să ţinem un moment de reculegere pentru piaţa imobiliară a vânzătorilor. Piaţa imobiliară a vânzătorilor a murit. Este ziua Z, totul se va schimba. Se va inversa polaritatea imobiliară.

Ce înseamnă asta? Până în momentul de faţă, vânzătorii decideau preţul unei tranzacţii imobiliare. Cât cereau ei pe un apartament, cu atât se vindea. De ce? Pentru că aproape oricine îşi permitea să facă un credit ipotecar, dacă strângeau un avans, şi să cumpere un apartament cu credit", a explicat Şerban Trâmbiţaşu pe Tik Tok.

"Românii nu îşi mai permit rata la bancă"

"Dar, prietenul meu Mădălin, care avea în ianuarie rata de 900 lei pe lună, la un apartament luat cu credit ipotecar, acum plăteşte 1560 lei. Mădălin nu îşi mai permite să îşi plătească rata la bancă. Ce înseamnă asta? Cumpărătorii nu se mai înghesuie să cumpere apartamente. Telefonul unui agent imobiliar capabil, care are peste 30 de oferte imobiliare pe piaţă în acest moment, nu mai sună. Asta pentru că românii nu îşi mai permit rata la bancă. S-a dublat faţă de ianuarie. 

Asta înseamnă că piaţa, care a fost până acum a vânzătorilor, va deveni a cumpărătorilor. Cumpărătorul va decide preţul de vânzare al unui apartament. Nu e al lui, dar el decide preţul. De ce? Pentru că tu, vânzătorule, va trebui să vinzi la un moment dat, nu poţi sta un an, doi, trei, cu apartamentul în piaţă la preţ mare", a mai spus agentul imobiliar. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel