Comisionul de interogare a soldului, ELIMINAT. Zamfir dă o lovitură băncilor

Daniel Zamfir, autorul Legii dării în plată, a mai obținut o victorie pentru români. Senatorul PNL a reușit să elimine comisioanele percepute de bănci atunci când clienții vor să vadă la bancomate câți bani mai au pe card.

Este vorba de un amendament adoptat de Senat la proiectul de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază.

Așadar, amendamentul lui Daniel Zamfir, adoptat de comisia din Senat, este următorul:

"La articolul 5, dupa aliniatul (5) se introduce un nou aliniat, alin. (6) care va avea următorul cuprins:

(6) Lista nu va cuprinde serviciile utilizate de consumatori pentru interogarea conturilor de plăți, servicii pentru care nu se percep comisioane."

Comisionul de interogare a soldului, taxa pe vizualizarea sumelor din conturile bancare cu card atașat variază între 0 si 4,5 lei pentru fiecare operațiune, în functie de bancomat.

"Chiar dacă suntem într-un balamuc politic fără precedent, n-aș vrea să treacă neobservat faptul că am reușit să mai îndreptăm un abuz al băncilor în relația cu clienții! Comisionul de interogare a soldului a fost eliminat! Sigur că e un pas mic, dar e un pas înainte! Mulțumesc tuturor colegilor senatori care au susținut amendamentul meu și care au fost, și de această dată, de partea consumatorilor!", a spus Daniel Zamfir.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel