Comisie specială legi: USR cere suspendarea. Iordache, acuzat de ”abuz incalificabil”

Florin Iordache
Florin Iordache

Parlamentarii USR din comisia specială pentru legile justiției au propus, la numai cinci minute după începerea dezbaterilor, suspendarea ședinței. 

Parlamentarii USR au cerut şedinţei pe motiv că trebuie să fie prezenţi la plenul Camerelor reunite ale Parlamentului unde se dezbate proiectul legii bugetului de stat pe 2018 şi al bugetului asigurărilor sociale.

Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a subliniat că lucrările comisiei se desfăşoară în paralel cu plenul conform regulamentului, dar şi în baza aprobării Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

”Atât timp cât Birourile permanente reunite au dat aprobare că putem lucra, noi ne desfăşurăm lucrările, potrivit Regulamentului. (...) Programul pe această săptămână a fost aprobat ieri dimineaţă, de Birourile permanente reunite”, a spus Iordache.

”Abuz incalificabil”

Deputatul USR Stelian Ion a apreciat că este vorba despre ”un abuz incalificabil” şi că ”nu se poate decide absolut orice”

”E în regulă să încălcăm drepturile deputaţilor şi senatorilor de a fi prezenţi pentru a discuta şi adopta lega bugetului României? (..) S-a creat o revoltă faţă de abuzurile pe care le comiteţi. (...) Ceea ce faceţi este un abuz incalificabil. Vă solicit să suspendaţi această şedinţă până se termină plenul reunit”, a spus Stelian Ion, care a susţinut că el trebuie să reprezinte judeţul Constanţa, care l-a trimis în Parlament, la dezbaterile legii bugetului de stat.

[citeste si]

”Noi ne desfăşurăm activitatea potrivit aprobării Birourilor permanente reunite”, a replicat Iordache.

Propunerea USR a fost supusă la vot, în favoarea acesteia existând doar un vot şi 12 împotrivă.

După reluarea lucrărilor, schimbul de replici dintre deputatul USR şi Florin Iordache a mai continuat, prilej cu care Stelian Ion a anunţat că ”nu poate lăsa să se continue acest abuz”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel