Comisie specială legi justiție. Nicolicea, scandal

Scutaru Cristina / 02 iul 2018 / 11:40 Salveaza PDF Comentarii
Nicolicea
Nicolicea

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei s-a reunit în luni în şedinţă pentru a aduce modificări ultimelor articole din Codul penal, printre care se numără şi articolul 297 privind abuzul în serviciu.

La un moment dat, a avut loc un schimb de replici între Eugen Nicolicea (PSD) și Stelian Cristian Ion (USR). Totul a pornit de la faptul că politicianul de la Uniunea Salvați România a spus că ministrul Tudorel Toader ar fi trebui să fie prezent la comisia  specială pentru modificarea legilor justiţie.

”Văd că acum stăm să dezbatem problemele personale ale domnului Stelian cu domnul ministru Tudorel Toader. Deputații trebuie să respecte întâi și întâi Constituția, legile și regulamentele, astfel că vizite cu urlete și țipete în fața ministerului...”, a zis Nicolicea.

”Dar unde ați văzut dumneavoastră urlete și țipete?”, a replicat deputatul de la USR.

”Vă rog să nu mă întrerupeți. Acum confirmați faptul că nu vă comportați ca un deputat. Dumneavoastră faceți pe poștașul, pe DJ, pe cameraman și reporter, numai pe deputat nu puteți face”, a zis social-democratul.

”Măcar nu fac pe ticălosul...”, a spus Stelian Cristian Ion.

”Păi ești!”, a conchis Nicolicea. 

Prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu a cărui valoare să fie echivalentul unui salariu minim brut pe economie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seară la România TV că propunerea ministerului este să existe un prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu a cărui valoare să fie echivalentul unui salariu minim brut pe economie.

Florin Iordache spunea că pentru abuzul în serviciu există în momentul de faţă peste 30 de amendamente care propun prag valoric sau redefinirea infracţiunii şi aşteaptă observaţii şi propuneri din partea colegilor sau a Ministerului Justiţiei. De altfel, duminică Iordache a afirmat că vrea să "închidă odată această definiţie a abuzului în serviciu" şi că, dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal".

"Vrem să închidem odată această definiţie a abuzului în serviciu pentru că prea s-au întâmplat aceste abuzuri în ultima perioadă şi acestea nouă ne-au dat de gândit. Vom discuta, înţeleg că există o propunere din partea Ministerului Justiţiei cu un prag minimal, dar, repet, e foarte important să nu mai existe abuzuri. Dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal. Se va merge în civil, se recuperează banii şi gata", a declarat Iordache.

Joi, Comisia Iordache a votat aproximativ 100 de amendamente.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26