Comisie pentru posibile fraude la alegeri. USR: PSD şi ALDE nu au înţeles nimic

USR comentează decizia prin care, la nivel parlamentar, se va înfiinţa o comisie de anchetă privind eventualele fraude la alegerile şi referendumul din data de 26 mai. Propunerea de înfiinţare a comisiei a venit de la Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi preşedinte al Senatului. 

"Uniunea Salvaţi România dezaprobă ferm modul în care Parlamentul României este pus, constant, în slujba PSD şi ALDE. Resurse importante vor fi alocate de cele două Camere pentru a ancheta invenţiile proliferate de liderii partidelor la putere pe tema fraudării alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe Justiţie, în timp ce, acelaşi Parlament, a ignorat total bătaia de joc la care au fost supuşi pe 26 mai românii din Diaspora", se arată într-un comunicat transmis de USR.

"PSD şi ALDE nu au înţeles nimic"

"PSD şi ALDE nu au înţeles nimic, continuă delirul comunicării publice cu fraude ale statului paralel şi cu forţe străine care ameninţă democraţia din România. De data asta, rolul vârfului de lance în lupta cu aceste forţe ascunse e jucat de domnul Tăriceanu, care dă în fiecare zi măsura farsei pe care a jucat-o poporului român atunci când s-a prezentat drept om de stat. Nu, nu e nicio forţă ascunsă, nu e nicio conspiraţie, e doar poporul român care, după ce PSD şi ALDE şi-au bătut joc de el în ultimii doi ani, îşi manifestă vocaţia europeană şi ataşamentul faţă de valorile democraţiei şi ale statului de drept. Nimeni nu îi poate împiedica, însă, pe liderii PSD şi ALDE să fie ridicoli şi nici să-şi grăbească dispariţia din prezentul României", a declarat şi deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Ce a declarat Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că într-o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE a propus constituirea unei comisii de anchetă pentru a analiza acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare din 26 mai. "Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD - ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră - Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai", a declarat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel