EXCLUSIV  Comisie de evaluare paralelă privind PNRR. Cristian Diaconescu (PMP): "Sunt semnale că pierdem bani!"

Cristian Diaconescu / Foto: Facebook Partidul Mișcarea Populară
Cristian Diaconescu / Foto: Facebook Partidul Mișcarea Populară

Cristian Diaconescu a anunțat, la DC News TV, că PMP va face o comisie de evaluare paralelă privind PNRR. 

"Vom face și voi anunța joi o comisie de evaluare paralelă privind PNRR. Cu miniștrii noștri și cu cei care au specializări.", a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu, la DC News TV. 

Cristian Diaconescu a precizat că se va vorbi "despre PNRR și despre cum vedem noi, nu dintr-o viziune de opoziție, ci pur și simplu de tehnicieni. Cum vedem noi situația, cum vedem noi organizarea instituțională, cum vedem parcursul în continuare."

"Sunt semnale că pierdem bani!", a atras atenția președintele PMP, Cristian Diaconescu. 

În continuare, Cristian Diaconescu a adus în discuție faptul că "Polonia nu are PNRR și are tracțiune politică în Uniunea Europeană mult mai serioasă decât România. Nu are PNRR din cauza unor chestiuni interne legate de justiție, deciziile Curții Constituționale..."

"Poate nu neaparat în ceea ce privește digitalizarea sau echilibrul de mediu, dar iată că pot apărea astfel de subiecte și pierdem miliarde. Nu ne putem permite așa ceva. Este strigător la cer!", a adăugat Cristian Diaconescu. 

"PMP va sta, permanent, cu ochii pe cheltuirea banului public, național și european"

La finalul lunii noiembrie, PMP anunța că a decis înființarea unei comisii de monitorizare a implementării PNRR, "care să funcționeze ca un organism de control a modului în care sunt cheltuiți banii europeni."

"Din această comisie fac parte, președintele PMP, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și al Justiției; Eugen Tomac, europarlamentar; Lucia Varga, fost ministru al Mediului; Cristian Petrescu, fost ministru al Turismului; Ion Ariton, fost ministru al Economiei; Petru Movilă, fost deputat în Parlamentul României; Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, Dorel Constantin Onaca, fost președinte al Comisiei Economice și Industrie a Senatului României și Mihaela Natea, profesor universitar.", arată o postare pe Facebook a partidului. 

"Programul Național de Redresare și Reziliență este de fapt, programul de guvernare al noului Cabinet. PMP va sta, permanent, cu ochii pe cheltuirea banului public, național și european și va sesiza problemele care ar putea să apară în ceea ce privește folosirea fondurilor europene. Avem o șansă istorică de redresare economică și nu ne permitem să ratăm țintele impuse de PNRR", spunea atunci președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel