Comisie de anchetă privind alegerile din Neamț, adoptată de Senat

urna_vot
urna_vot

Plenul Senatului a adoptat luni, la propunerea PSD și PNL, înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze modul în care s-au desfășurat alegerile parțiale din Neamț pentru desemnarea unui deputat, deşi inţial conducerea acestei camere respinsese solicitarea.

Înființarea comisiei a fost adoptată de plen cu 56 de voturi pentru, 47 împotrivă și o abținere, după o serie de contestări "timide" ale acestui demers din partea PDL și UNPR. Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), senator de Neamț a propus ca în comisia de anchetă să activeze 15 membri desemnați de grupurile parlamentare, și a invocat în favoarea înființării comisiei o serie de abuzuri care ar fi avut loc în campania electorală.

Din partea PDL a luat cuvântul senatorul PDL de Neamț, Toader Mocanu, care a precizat că cele invocate de Chelaru nu ar fi motive justificate pentru înființarea unei comisii de anchetă și nu sunt temeinice. "Așa pot să spun si eu că s-a întâmplat ceva la Maramureș. Veți ajunge la ceea ce eu vă spun, că aceste fapte nu s-au petrecut", a mai spus Mocanu în ceea ce privește fraudarea votului, scrie newsin.

La rândul său, liderul independenților, Șerban Mihăilescu (UNPR), a susținut că toate elementele constitutive invocate de opoziție nu fac obiectul activității unei comisii de anchetă în Parlament, ci ale organelor de anchetă și cercetare penală. "Noi nu putem să facem o asemenea comisie serioasă pentru că nu am rezolvat prin Regulament aspectele privind chemarea la Senat a ofițerilor, procurorilor, să aflăm ce s-a făcut cu plângerile făcute la momentul ultimelor alegeri. Puteți să faceți aceeastă comisie, dar datorită inutilității ei grupul nostru nu va desemna niciun membru", a anunțat Mihăilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel