Comisie control SRI, mărturisiri: Majoritatea miniștrilor, interceptați

interceptari
interceptari

Majoritatea miniştrilor din perioada 2012 - 2016, dar şi un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanţi sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională.

Aceste afirmații au fost făcute de fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, citat după audiere, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

"Ce ne-a şocat a fost - spunând că atât timp cât s-a ocupat în cadrul Ministerului Justiţiei şi avea acces la acest fel de informaţii, având calitatea de şef al structurii de securitate, în perioada în care a fost, şi vorbim de perioada 2012 - 2016, guvernarea respectivă - majoritatea miniştrilor au fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională, iar din Parlament, din ce îşi aduce domnia sa aminte, un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanţi sau mai vocali, cam de la fiecare partid", a precizat Manda, potrivit Agerpres.

El a adăugat că acestea sunt afirmaţii ale lui Ovidiu Puţura, care trebuie probate.

"Sunt afirmaţii ale domniei sale. Rămâne să vedem dacă se probează aceste lucruri şi o să încercăm să probăm în schimbul de documente cu SRI", a menţionat Manda.

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost audiat miercuri la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Puţura a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel