Comisie anchetă alegeri 2009. Iohannis, sesizat în cazul Maior

Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial a votat o propunere care îl vizează pe George Maior, ambasadorul României în SUA.

Mai precis, Klaus Iohannis va fi sesizat cu privire la faptul că George Maior "a obstrucționat activitatea comisiei de anchetă nerespunzând la întrebările despre noaptea alegerilor 2009". Propunerea a fost făcută de Liviu Pleșoianu, deputat PSD, și a fost luată cu șapte voturi, două împotrivă și trei abțineri.

Amintim că ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a fost prezent în fața Comisiei și a declarat că, în seara alegerilor prezidențiale din 2009, a fost la Gabriel Oprea acasă, dar această vizită o consideră un eveniment privat, la care nu s-au întâmplat aspecte ilegale sau neconstituționale.

"În toate acele zile ale anului 2009, inclusiv în acea zi (ziua alegerilor prezidențiale — n.r.), din punct de vedere al atribuțiilor mele legale și oficiale, acestea au fost îndeplinite conform legii. Au existat întotdeauna și există în viața unui om, chiar deținând asemenea funcții, și aspecte referitoare la elemente private. Ele nu au avut nicio legătură cu activitatea instituției ca atare. Din acest punct de vedere, și acest moment pe care îl evocați îl definesc ca pe un eveniment privat la care am participat, în care nu s-au întâmplat aspecte pe care să le sesizez ca fiind ilegale, neconstituționale și chiar conform unor standarde de moralitate din punct de vedere al funcționării instituțiilor și persoanelor care reprezintă acele instituții, nici din acest punct de vedere, nu am ce să îmi reproșez. Acest moment îl definesc ca pe un eveniment privat", a spus Maior, fost director al SRI, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel