Comisia LIBE - PE cazul România. Monica Macovei, ATAC la Dragnea

[] []

01 oct 2018 / 21:06
Salveaza PDF Comentarii
MACOVEI
Descriere foto: MACOVEI

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, luni seară, la Strasbourg, într-o şedinţă extraordinară pe tema situaţiei din România, înaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august şi statul de drept.

Monica Macovei a luat cuvântul și a spus:

”M-aș referi la o problemă care nu a fost discutată pentru că a apărut abia aseară în spațiul public. Dragnea a dat indicații pentru a se adopta măsuri legislative care să îngrădească libertatea presei prin diverse controale. Deja oamenii semnează petiții online, deja ONG-urile s-au adunat și au transmis comunicate publice. Pe lângă independența justiției, modificarea Codurilor Penale, acum avem și problema presei independente care deranjează”.

”Cât despre violențele din 10 august, trebuie spus că au fost trimise trei persoane în judecată, dar nu cei care au dat ordinul. Așteptăm să meargă investigațiile până la final, până sus”, a mai zis Monica Macovei.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a venit luni seara în Comisia LIBE să discute despre situația din România, inclusiv independența sistemului judiciar. Discuția a fost introdusă de urgență pe ordinea de zi, săptămâna trecută.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27