Comisia juridică din PE a votat în unanimitate ridicarea imunităţii lui Severin. Reafirm completa nevinovăţie, declară europarlamentarul după procedura de vot

Adrian-Severin-si-declaratia-de-avere
Adrian-Severin-si-declaratia-de-avere

Comisia juridică a Parlamentului European a votat, în unanimitate, luni, ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin.  Avizul dat de Comisia JURI a Parlamentului European este consultatitv, iar plenul se va pronunţa prin vot, joi, legat de ridicarea imunităţii lui Severin.

Potrivit procedurilor PE, după votul din plen, dacă decizia va fi de ridicare a imunităţii, hotărârea va fi comunicată autorităţilor române.

Comisia JURI a luat în discuţie ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, la precedenta şedinţă, din 22-23 mai. Eurodeputatul Adrian Severin a fost audiat, atunci, în Comisia JURI, după care raportorul Francesco Speroni a redactat raportul în cazul acestuia.

După audierea în Comisia JURI, Adrian Severin declara că doreşte clarificarea cazului său, acuzând "manevre absolut asemănătoare şi de înscenări absolut din aceeaşi familie" ca în cazul lui Dominique Strauss-Kahn.

Comisia JURI a fost sesizată, potrivit procedurilor, în legătură cu ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a adresat o cerere în acest sens Parlamentului European la 5 aprilie.

Conform procedurilor, după ce preşedintele PE, Jerzy Buzek, a primit notificarea autorităţilor române, a fost sesizată comisia de specialitate - respectiv cea de Afaceri Juridice (JURI). Raportor a fost desemnat europarlamentarul italian Enrico Francesco Speroni. Acesta reprezintă în PE Liga Nordului, partid care este afiliat la Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei din PE. Acest grup politic din Parlamentul European este format din reprezentanţii partidelor de extremă dreaptă eurosceptice.

Citește și:

În cazul meu este o înscenare. Victima este opinia publică, la fel ca şi la Strauss-Kahn, afirmă europarlamentarul Adrian Severin

După votul din Comisia juridică din PE prin care s-a avizat ridicarea imunităţii sale,  eurodeputatul Adrian Severin îşi reafirmă nevinovăţia în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, precizând că salută orice hotărâre care deschide calea către o cercetare obiectivă şi profesionistă a cazului său.

"Reafirm completa nevinovăţie în privinţa acuzaţiilor formulate de ziarul britanic Sunday Times, precum şi convingerea că adevărul în legătură cu înscenarea şi provocarea puse la cale împotriva mea va ieşi la lumină. În acest sens, este necesară o cercetare obiectivă şi profesionistă. De aceea, salut orice hotărâre care deschide calea către o asemenea cercetare", afirmă Severin într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Europarlamentarul român precizează că se va pronunţa în detaliu după ce va vedea decizia pe care o va lua plenul PE.

"Asupra opţiunii Parlamentului European, bazată pe avizul Comisiei pentru Afaceri Juridice a acestuia, mă voi pronunţa în detaliu după ce Parlamentul European va lua hotărârea sa definitivă şi oficială în şedinţa de joi, 23 iunie 2011, şi după analiza atentă a conţinutului concret al acestei hotărâri", susţine Severin.

Nu am auzit de cazuri în care plenul PE să nu urmeze linia votulului din Comisia JURI privind cererea de ridicare a imunităţii unui eurodeputat, a declarat luni seară vicepreşedintele Comisiei de afaceri juridice a PE (JURI) Sebastian Bodu, citat de Agerpres, după votul din JURI de ridicare a imunităţii eurodeputatului Adrian Severin.

Astăzi fost o simplă procedură de vot, într-o şedinţă cu uşile închise. Dezbaterea a fost la precedenta şedinţă a JURI. Fiind o şedinţă cu uşile închise, nu pot spune ce s-a discutat atunci. Noi nu suntem chemaţi aici să stabilim vinovăţii. (...) Totuşi, părerea mea personală, în calitate de jurist, este că, în conformitate cu dispoziţiile legale, atunci când o faptă ar putea cădea sub incidenţa mai multor parchete de pe teritoriul Uniunii Europene, competent este parchetul care se sesizează primul, în cazul nostru DNA, a spus Sebastian Bodu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că toţi europarlamentarii social-democraţi vor vota în plenul Parlamentului European pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel