Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, blocaj. Ludovic Orban: Ultima şmecherie a PSD

Ludovic Orban
Ludovic Orban

"Ultima șmecherie a PSD în materie de sabotare a justiției este sabotarea, desființarea, practic, a activității Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Parlamentarii PSD au blocat activitatea Comisiei Juridice, iar blocarea activității Comisiei Juridice are efecte extrem de grave", a transmis, astăzi, Ludovic Orban, preşedintele PNL.

"După cum bine știți, Partidul Național Liberal, împreună cu partenerii din opoziție, a înaintat un proiect de revizuire a Constituției în conformitate cu decizia românilor la referendumul din 26 mai, referendum convocat de președintele României și validat de Curtea Constituțională. Pentru noi, reprezintă o prioritate absolută transpunerea voinței exprimate de cetățeni în Constituția României, prin intermediul procesului de revizuire a Constituției.

De asemenea, la Comisia Juridică este blocată o inițiativă legislativă extrem de importantă pentru România, ci anume proiectul de lege depus de Partidul Național Liberal pentru anularea legii privind recursul compensatoriu, lege dată de majoritatea PSD, care a permis eliberarea din detenția a aproximativ 20.000 de deținuți, înainte de termen, fără niciun fel de măsură de inserție socială a lor și care a provocat punerea în pericol a vieții, siguranței și proprietății private a cetățenilor români", a declarat, luni, Ludovic Orban.

Ce solicită liderul PNL

"Nu în ultimul rând, PSD, doar din măsuri de aritmetică parlamentară, ține în Parlamentul României un infractor, un deputat care a fost condamnat prin hotărâre definitivă la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare și căruia i s-au interzis exercitarea drepturilor electorale. Procedura de încetare a mandatului deputatului Goga este o obligație legală și constituțională atât pentru președintele Camerei Deputaților, cât și pentru reprezentanții PSD din Comisia Juridică, care refuză să vină la ședințe, boicotează în mod deliberat ședințele și pentru a-l ține împotriva prevederilor legale în funcție pe acest deputat traseist, care a venit de la un alt partid către PSD.

Solicităm imperativ tuturor parlamentarilor din Comisia Juridică să vină la muncă, să participe la reuniunile Comisiei Juridice și să dezbată toate aceste puncte importante, care trebuie soluționate cât mai rapid, fie că este vorba de inițiativa de revizuirea Constituției, care înseamnă o obligație pentru oricare dintre parlamentari să susțină proiectul de revizuire a Constituției în conformitate cu voința exprimată de cetățenii români, fie că este vorba de încetarea mandatului unui infractor, membru al PSD. Sunt chestiuni extrem de importante, care nu mai suferă amânare și vom considera că, în cazul în care PSD se menține în această atitudine de blocare a activității Comisiei Juridice, se fac părtași la niște decizii ilegale și neconstituționale", a mai declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel