Comisia Juridică, aviz negativ pentru arestarea deputatului Vlad Cosma

Comisia Juridică a Senatului a avizat negativ solicitarea Ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a prahoveanului Vlad Cosma, deputat PSD acuzat de procurori de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

UPDATE: Șeful Senatului, liberalul Crin Antonescu, a declarat la sfârșitul unei întâlnirii cu liderii PNL că liberalii vor vota în plenul Camerei Deputaților pentru ridicarea imunității lui Vlad Cosma.

Informația a fost transmisă de vicepreședintele Comisiei, Ciprian Nica.

Votul a fost secret. Potrivit agenției Mediafax, au fost 13 voturi împotriva arestării preventive, 7 "pentru și 3 abțineri.

Crin Antonescu a declarat, înainte de votul din Camera Juridică a Camerei Deputaților, că juriștii liberali au primit propunere pe linie de partid să voteze în favoarea arestării lui Cosma. Președintele PNL a revenit la sfârșitul ședinței pentru a preciza că reprezentanții PNL au ales pentru arestarea preventivă a prahoveanului.

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, a afirmat că, în cazul in care raportul Comisiei Juridice ajunge luni la Biroul Permanent, va fi discutat de deputați în aceeași zi, iar în caz contrar va fi introdus marți pe ordinea de zi. Întrebat cum va va vota în plen, Zgonea a spus că va vota "cum am votat întotdeauna și o să vedeți votul meu. Supozițiile dumneavoastră și faptul ca vreți sa transferați asupra mea ce s-a discutat în Comisia Juridică e și nedrept, și neregulamentar".

Dosarul în care Vlad şi Mircea Cosma sunt puşi sub urmărire penală a fost deschis de DNA Ploieşti în decembrie, în urma denunţului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Răzvan Alexe. Atunci, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a şi fost arestat preventiv în acest dosar.

Vlad Cosma şi tatăl său, președintele CJ Prahova Mircea Cosma, sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel