Comisia Juridică a respins cererea privind urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz negativ privind solicitarea procurorului general cu privire la cererea de încuviinţare a urmăririi penale a social-democratului Eugen Bejinariu. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act luni de scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin care se revine asupra unei solicitări mai vechi referitoare la încuviinţarea urmăririi penale a acestuia pentru abuz în serviciu. 

"Cu 16 voturi pentru, 7 voturi împotrivă şi o abţinere, comisia recomandă plenului să nu voteze cererea de urmărire penală, întrucât solicitarea este pentru infracţiunea 13, indice 2, din legea 78/200, infracţiune care nu exista la data comiterii faptei. În articolul 3 al Codului penal legea penală se aplică infracţiunilor săvârşite în timpul cât ea se află în vigoare. Ea a intrat în vigoare cam pe 2 decembrie 2004, faptele sunt comise până în octombrie 2004", a declarat Eugen Nicolicea la Palatul Parlamentului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel