Comisia Europeană, "preocupată: de reducerea TVA: Are un efect fiscal substanțial negativ

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat, la capătul unei discuții cu premierul Ponta, că Bruxelles-ul este preocupat de planul Guvernului de a reduce pragurile la TVA și consideră că efectul fiscal va fi unul substanțial negativ.

"I-am ridicat premierului o serie de preocupări în privinţa planului Guvernului de a promova noul Cod Fiscal, astfel încât să reducă substanţial nivelurile TVA, măsură care, potrivit estimărilor Comisiei, are un efect fiscal substanţial negativ. Această măsură nu corespunde recomandărilor generale ale Comisiei privind politicile fiscale, domeniu în care noi recomandăm să ridicăm povara impozitării de pe muncă, în special de pe forţa de muncă slab plătită, către alte baze de taxare care afectează în mai mică măsură creşterea economică şi, inclusiv, consumul", a spus vicepreşedintele CE, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți câ TVA va fi redusă de la 24% la 9%, din luna iunie, la toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice și la serbicii de alimentații publice.

În ianuarie 2016, Guvernul intenționează să reducă cota standard de TVA de la 24% la 20%.

Ponta a precizat că Guvernul s-a consultat în prealabil cu Banca Naţională, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

TVA de 9% la alimente de bază: Efectul nediscutat pe care îl va avea măsura

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel