Comisia Europeană, neînțelegeri cu România. Eugen Teodorovici: FMI nu vine în iulie

Comisia Europeană nu a ajuns la un acord cu autoritățile român cu privire la Codul Fiscal.

Comisia Europeană va decide, însă, în cadrul întâlnirii miniștrilor de Finanțe (Ecofin) din 14 iulie care este stadiul acordului cu România. Fondul Monetar Internațional nu va mai efectua vizita de evaluare luna viitoare pentru că va avea deja concluziile misiunii Comisiei Europene. 

"Pe un un singur punct nu ne-am înțeles: Codul Fiscal. O să fie întâlnirea de la Ecofin din 14 iulie, reuniunea miniștrilor de Finanțe, iar Fondul Monetar Internațional desigur nu o să vină (în iulie — n.r.) pentru că deja are concluziile din partea Comisiei Europene. (...) Pentru Ecofin se va pregăti un raport al acestei misiuni tehnice de la București și săptămâna viitoare vom ști conținutul lui înainte de întâlnirea miniștrilor de Finanțe și vom formula un punct de vedere", a precizat Eugen Teodorovici, la finalul discuțiilor cu reprezentanții misiunii Comisiei Europene, potrivit Agerpres

Ministrul Finanțelor Publice a precizat că îngrijorarea Comisiei Europene se referă la impactul bugetar pe care Codul Fiscal îl va avea, începând cu anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel