Comisia Europeană impune taxe pe import Chinei

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Comisia Europeană (CE) a introdus vineri taxe antidumping de până la 35,9% pentru oţelul laminat la cald din China pentru a contracara ceea ce a numit subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing, transmit AP şi Reuters. 

Executivul comunitar a efectuat o investigaţie în numele celor 28 de state membre şi a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferenţiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale şi dreptul de a folosi terenurile industriale. 

"Vom continua să acţionăm, când va fi necesar, împotriva practicilor comerciale incorecte din sectorul oţelului şi împotriva dumpingului extern", a afirmat comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, care şi-a exprimat speranţa că discuţiile pe plan global privind supracapacităţile de producţie din sectorul oţelului vor convinge în cele din urmă China să renunţe la schemele incorecte pentru a asigura condiţii echitabile tuturor producătorilor de oţel. 

Ministerul Comerţului din China a pus sub semnul întrebării legitimitatea deciziei UE, adăugând că Executivul comunitar a ignorat faptul că exporturile chineze de oţel spre Europa au scăzut în 2016. China va lua toate măsurile necesare pentru a proteja interesele companiilor sale, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing. 

Oţelul laminat la cald se foloseşte la construcţia vapoarelor, a containerelor de gaze naturale lichefiate (LNG) şi a conductelor care transportă ţiţei sau gaze naturale. 

Benxi Group va plăti taxe anti-dumping de 28,1%, în timp ce Hesteel Group şi Jiangsu Shagang vor plăti taxe de 18,1% şi, respectiv, 35,9%. 

Taxele vor fi aplicate pe o perioadă de cinci ani şi vor intra în vigoare sâmbătă, a anunţat CE. 

Executivul comunitar efectuează în prezent investigaţii asupra importurilor de oţelul laminat la cald din Brazilia, Iran, Rusia, Serbia şi Ucraina, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel