Comisia Europeană îi dă dreptate eurodeputatului Răzvan Popa

Comisia Europeană va verifica noul sistem de acordare a alocațiilor pentru copii, propus de Guvernul din Austria, în contextul în care eurodeputatul PSD Răzvan Popa a reclamat aceste propuneri care ar fi dezavantajat clar cetățenii români ce trăiesc în acest stat.

"Consider că măsurile propuse de Guvernul din Austria sunt discriminatorii la adresa familiilor muncitorilor străini, mulți dintre aceștia fiind români, și de aceea am atras și continui să atrag atenția asupra acestei probleme. Acești muncitori plătesc taxe în Austria și este normal să aibă toate beneficiile pe care le au și cetățenii austrieci, inclusiv un nivel identic al alocațiilor plătite pentru cei cu copii. Din fericire, Comisia Europeană este de acord cu această viziune" arată Răzvan Popa.

În răspunsul transmis de Comisia Europeană prin intermediul doamnei Marianne Thyssen, Comisar pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențele și mobilitatea forței de muncă se afirmă că oficialii europeni vor verifica modul în care propunerile corespund principiilor europene, în măsura în care ele vor fi adoptate, dar și că discriminarea lucrătorilor, directă sau indirectă, pe bază de naționalitate contravine legislației europene. De asemenea, Comisarul european a transmis și faptul că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Executivului austriac.

Concomitent, oficialitățile austriece au răspuns îngrijorărilor eurodeputatului PSD prin intermediul domnului Wolfgang Sobotka, Președintele Consiliului Național al Republicii Austria. Din păcate, poziția domnului Sobotka este una de susținere pentru propunerile Guvernului austriac, fapt care crește importanța implicării Comisiei Europene în această problemă.

"Voi continua să fiu preocupat de temă și voi urmări modul în care autoritățile austriece vor clarifica aceste politici. De asemenea, voi cere constant Comisiei Europene să intervină. Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că principiile Uniunii Europene, dar și cetățenii altor state membre și familiile acestora primesc respectul cuvenit în Austria" susține Răzvan Popa.

Vezi si: Răzvan Popa, europarlamentar PSD: Opoziţia discreditează imaginea României în plan extern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel