Comisia Europeană: Exporturile la produse agricole ale UE au crescut

Vlad Manolache / 25 sep 2018 / 17:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisia Europeană a prezentat cifrele cu privire la exporturile produselor agricole ale Uniunii Europene.

Exporturile de produse agricole ale Uniunii Europene au crescut, ca valoare, cu 2%, în iulie 2018, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor difuzate marţi de Comisia Europeană, informează agenţia EFE.

Importurile de produse agroalimentare au scăzut uşor în perioada menţionată, la 9,3 miliarde euro.

Comisia Europeană a subliniat că în iulie s-a înregistrat o creştere a importurilor din SUA în UE, care s-a datorat în mare măsură, majorării importurilor de soia.

Creștere uriașă în cazul vinului

CE a stabilit în iulie cu Washington creşterea importurilor de soia americană în UE, pentru a calma tensiunile comerciale cu SUA.

Raportul lunar privind comerţul agricol reflectă, de asemenea, un avans al exporturilor europene cu destinaţia Libia (plus 54 milioane euro faţă de iulie 2017), Singapore (+45 milioane euro) şi Japonia (+41 milioane euro), în acelaşi timp reducându-se exporturile spre China (-72 milioane) şi Iran (-40 milioane).

Pe sectoare, cea mai mare creştere a exporturilor s-a înregistrat în cazul vinului (82 milioane), urmată de cele de băuturi spirtoase (48 milioane), grâu (49 milioane) şi alte cereale (42 milioane).Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22