Veste uriașă de la Comisia Europeană pentru bucureșteni

[] []

12 iun 2014 / 20:20
Salveaza PDF Comentarii

Comisia Europeană a anunțat, joi, că a aprobat o investiţie de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru construcția tronsonului Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou.

"Acest proiect este un exemplu bun al modului în care fondurile regionale europene pot ajuta România să revină la creştere economică. El va contribui la îmbunătăţirea mobilităţii pentru cetăţenii noştri, asigurându-le condiţii sigure de călătorie şi prietenoase cu mediul, şi va face Bucureştiul şi mai atractiv pentru investitori", a declarat comisarul pentru Politici Regionale, Johannes Hahn, care a aprobat, din partea CE, acordarea investiţiei din FEDR.

Vezi și: Cum arată noile garnituri de metrou. Vezi cu ce vei circula în 2014

 

Comisia Europeană a precizat, într-un comunicat citat de Mediafax, că principalii beneficiari ai proiectului extinderii magistralei 5 de metrou sunt cei 335.000 de locuitori din cartierul Drumul Taberei.

Investiţia va fi făcută prin POS Transport, în cadrul axei prioritate 2 "Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport". FEDR va finanţa 409,5 milioane de euro din totalul de 481,7 milioane de euro.

Întrucât valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este mai mare de 50 de milioane de euro, aprobarea investiţiei se face de către Comisia Europeană, în timp ce proiectele mai mici sunt aprobate la nivel naţional sau regional, se arată în comunicatul CE.

Tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou va fi finalizat în al doilea semestru din 2016, iar întregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi de la stat, a spus, pe 28 mai, Cătălin Homor, director de investiţii al Metrorex.

Citește și: Metrou în Drumul Taberei cel mai devreme în 2016

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28