Comisia de la Veneția, mesaj. Șerban Nicolae: Nu ne este foarte util. Fapte denaturate

Vlad Manolache / 22 oct 2018 / 20:41 Salveaza PDF Comentarii
Șerban Nicolae
Descriere foto: Șerban Nicolae

Șerban Nicolae susține că recomandările Comisiei de la Veneția arată faptul că nu a existat o informare corectă și că s-au amestecat legile justiției cu legislația penală.

"În bună măsură, el- n.r. mesajul Comisiei de la Veneția- nu ne este foarte util, nouă ca societate, pentru că o bună parte din observațiile făcute se bazează pe niște fapte prezentate denaturat. Și am să vă dau câteva exemple. Spre exemplu, indică faptul că Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor săvârșite de magistrați ar putea să fie un mijloc de presiune. De ce? Pentru că nu li s-a explicat că utilizarea acestui tip de investigații împotriva magistraților de către DNA a fost un mijloc de presiune. Repet, ideea de a face o secție specială a apărut ca urmare a necesității de a scoate de sub controlul DNA pe magistrații care trebuiau să judece cauzele instrumentate de DNA. Și atunci poate că ar fi înțeles că nu e vorba de o secție nouă cu ochii pe magistrați ca mijloc de presiune, ci de o scădere a presiunii", a declarat social-democratul.

"Să ne dăm seama pe ce s-au bazat"

"Faptul că se amestecă chiar și în acest comunicat a miliarda oară legile justiției cu legislația penală, îmi dă de fapt impresia unei superficialități intenționate. Legile Justiției au stat un an de zile în Parlament, în dezbatere live pe Internet, transmisiuni pe televiziuni, radiouri. Cât de publică și de transparentă a fost? Ca să ne dăm seama pe ce s-au bazat", a declarat Șerban Nicolae la Antena 3.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24