Comisia de anchetă a alegerilor. Concluziile, prezentate pe 12 februarie

Plenul comun al celor două Camere se va reuni, luni, pentru prezentarea concluziilor raportului privind comisia care a anchetat alegerile prezidenţiale din 2009.

Pe durata celor opt luni de activitate, în cadrul comisiei au fost audiate 45 de persoane, printre care Elena Udrea, Gabriel Oprea şi Adriean Videanu.

Raportul comisiei va fi trimis Parchetului ICCJ, Administraţiei Prezidenţiale, Consiliului Superior al Magistraturii şi Guvernului.

Kovesi, patru refuzuri

Comisia a fost constituită ca urmare a acuzaţiilor jurnalistului Dan Andronic, potrivit cărora, în cel de-al doliea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea s-ar fi aflat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul şef al SRI, actual ambasador al României la Washington, George Maior.

La comisie a fost chemată de mai multe ori pentru audiere şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă aceasta a refuzat de fiecare dată invitaţia.

Reacția lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu spunea, pe 9 septembrie 2017, că membrii comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 sunt "ridicoli", susţinând că PDL avea un singur om în secţiile de votare, în timp ce şase partide care erau împotriva candidaturii sale aveau şi ele reprezentanţi şi întrebându-se cum putea fura acel singur om din comisie buletinele de vot. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel