Comisar european România. Premierul Viorica Dăncilă îndeamnă la consens

Florin Răvdan / 19 iul 2019 / 19:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viorica Dăncilă a vorbit din nou despre numirea unui comisar european din partea României, dar a ţinut să menţioneze că portofoliile precedente nu au adus prea multe lucruri bune pentru ţara noastră. 

"În primul rând, pentru noi este important portofoliul şi pe urmă vorbim despre persoană. România a avut două portofolii importante - cel al Agriculturii şi dezvoltării rurale, dar şi cel al Politicilor regionale - două portofolii care au cea mai mare alocare financiară, dar, din păcate, aceste două portofolii deosebit de importante nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România şi cred că de data aceasta trebuie să tratăm cu foarte multă seriozitate, să vedem ce portofoliu putem obţine la nivel european şi pe urmă să facem nominalizarea", a spus prim-ministrul.

Se caută un expert

 

Dăncilă a afirmat că trebuie nominalizată o persoană 'care cunoaşte modul în care se lucrează în instituţii europene', 'care ştie să negocieze'.

"Cred că aici ar trebui să dăm dovadă de consens. Fac apel la acest lucru. Nu am prea mari aşteptări la partidele de Opoziţie, nu am prea mari aşteptări din partea USR-ului. Am văzut modul în care s-au comportat atunci când am prezentat bilanţul Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar cred că, dacă suntem interesaţi pentru a aduce un plus de imagine României, pentru a avea un portofoliu foarte bun, cred că ar trebui să existe acest consens între partidele politice", a subliniat ea. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22