Comisar european România. Iohannis: Nu am primit nicio propunere

Florin Răvdan / 10 iul 2019 / 14:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că responsabilitatea propunerii unui comisar european din partea României aparţine Guvernului, dar şi că, deşi a cerut să afle care este această propunere, nu a primit nicio veste din partea premierului Dăncilă. 

"Este bine să clarificăm un pic aceste chestiuni cu comisarul - cine îl numeşte şi cum se procedează. Doamna prim-ministru m-a informat că doreşte să nominalizeze o persoană pentru comisar interimar, ceea ce s-a şi întâmplat. În continuare însă, după validarea candidatei propuse pentru preşedinţia Comisiei, România va trebui să desemneze o persoană pentru comisar european pentru un mandat întreg. Şi vreau să subliniez şi să fie foarte clar: desemnarea şi răspunderea pentru obţinerea unui portofoliu corespunzător aparţine în integralitate Guvernului. Aşa funcţionează lucrurile la noi - Guvernul desemnează şi negociază poziţia de comisar. Evident că am aşteptarea legitimă să fiu informat în timp util despre persoana sau persoanele care sunt avute în vedere pentru această desemnare", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis, solicitare către Guvern

 

"Da, am solicitat acest lucru, însă nu a venit până în momentul de faţă cu niciun fel de propunere pentru poziţia de comisar pentru mandatul care urmează", a declarat preşedintele, adăugând că premierul a fost de acord să îl informeze în acest sens. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24