Comisar European pe justiție: România, pe drumul cel bun

România și Bulgaria se află pe drumul cel bun și nu se prezintă mai rău decât alte state membre ale Uniunii Europene, a declarat luni comisarul pentru justiție, consumatori și egalitatea de gen, Vera Jourova. 

Declarația a fost făcută în  contextul prezentării luni, la Bruxelles, a Tabloului de bord al UE din 2017 privind justiția, un raport ce oferă o imagine de ansamblu comparativă asupra eficienței, calității și independenței sistemelor de justiție din statele membre ale Uniunii, notează BTA.

Referindu-se la România și Bulgaria, comisarul pentru justiție și-a exprimat satisfacția cu privire la faptul că aceste două țări se află pe drumul cel bun, Vera Jourova apreciind că datele din Tabloul de bord din 2017 pot fi folosite drept elemente bune pentru evaluarea stadiului de îndeplinire a măsurilor și sarcinilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MVC).

MCV concret 

Comisarul european a adăugat că, pe toată perioada mandatului său, a dorit să facă MCV cât mai concret posibil, cu obiective de tipul unor borne pentru Bulgaria și România, astfel încât (aceste țări) să știe exact ce să facă, ce dorește Comisia de la ele și până când.

Am fost foarte clari în ultimele rapoarte MCV în legătură cu faptul că dorim să primim rezultate tangibile și sustenabile, precum și că statele merg în direcția bună. Însă avem nevoie de rezultate durabile pe teren, a subliniat Jourova.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, scopul Tabloului de bord al UE din 2017 privind justiția este de a ajuta autoritățile naționale să mărească eficacitatea sistemelor lor de justiție. În comparație cu edițiile precedente, Tabloul de bord din 2017 explorează noi aspecte legate de funcționarea sistemelor de justiție, de exemplu cât de ușor pot avea acces la justiție consumatorii și ce canale folosesc aceștia pentru a face reclamații împotriva întreprinderilor. Pentru prima dată, acesta indică și durata procedurilor judiciare penale referitoare la infracțiuni de spălare de bani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel