Comisar european, mesaj pentru români înainte de alegeri

Comisarul european Corina Crețu a transmis un mesaj românilor înainte de alegerile locale, semnalând că duminică este o zi decisivă pentru viitorul cetățenilor.

"În actualul exerciţiu bugetar, mai mult de 100 de miliarde de euro sunt alocate dezvoltării urbane prin Fondurile structurale şi de investiţii europene. Pentru prima dată, 15 miliarde de euro vor fi gestionate direct de către oraşe. Stat membru al UE de aproape 10 ani, România primeşte a 3-a alocare ca mărime, după Polonia și Italia, pentru dezvoltare urbană durabilă. Guvernul României a hotărât ca 20% din totalul fondurilor europene alocate în actuala perioadă de programare sa fie administrate direct de către aleşii locali. Astfel, 39 de reşedinţe de judeţ vor avea, pentru prima dată, un rol major în implementarea politicii de coeziune. Autoritățile locale din aceste orașe trebuie să conştientizeze faptul că încrederea care li se acordă astfel le face cinste, dar îi și obligă. Depinde însă, în mare masură, de conducătorii acestor localităţi să dezvolte proiecte mature, care să răspundă nevoilor reale ale comunităţilor lor. Banii nu sunt însă totul. O mai bună capacitate administrativă, determinarea şi modul de organizare sunt, în egală masură, importante pentru succesul implementarii acestor proiecte.

Îmi doresc ca până la finalul mandatului meu să văd că oraşele din România au profitat din plin de oportunitatea ce li se oferă prin fondurile europene pe care le au la dispoziţie în actuala perioadă de programare. Este o responsabilitate imensă pentru viitorii primari să facă dovada că au meritat încrederea cu care au fost învestiţi. După cum, la fel de mare este şi responsabilitatea locuitorilor de a-şi desemna, în cunoştinţă de cauză, edilii. Alegerea făcută se va răsfrânge asupra dezvoltării ulterioare a fiecărei localităţi în parte şi a României, în ansamblu.

Din aceasta perspectivă, alegerile de duminică sunt foarte importante, fiind un moment decisiv pentru viitorul nostru", a scrie Corina Crețu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel