Comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere

autoturisme
autoturisme

INS a anunțat că, în primele patru luni ale acestui an, ciferele de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut considerabil.

Insitutul Național de Statistică arată că, în România, comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut puternic primele patru luni ale anului 2018 în comparație cu aceeași perioadă a anului 2017. Indicatorul este chiar cifra de afaceri în creștere pe acest segment. "În perioada 1.I-30.IV.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2017 atât ca serie brută cu 9,0%,cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 6,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 6,3%", se arată în analiza INS.

Comerț cu autovehicule în scădere în luna aprilie

Luna aprilie a acestui an a adus o creștere în privința volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, în comparație cu aceeași lună a anului 2017. Creșterea a fost datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, în timp ce la categoria autovehicule s-a înregistrat o ușoară scădere. "Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2018, comparativ cu luna precedentă,a înregistrat o creştere cu 0,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-0,5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,1%)",se arată în comunicatul INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel