Comerțul cu amănuntul. România, locul 3 în UE

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 9,5% în luna noiembrie 2016, comparativ cu aceeaşi lună a anului 2015, creşteri mai mari în rândul statelor membre ale Uniunii Europene fiind înregistrat doar în Luxemburg (12,4%) şi Slovenia (11,3%), arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). 

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,3% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 3,4%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,7%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 2,3% iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,1%. 

În luna noiembrie 2016 comparativ cu luna octombrie 2016, comerţului cu amănuntul în România a înregistrat o creştere de 1,4%, creşteri mai mari fiind înregistrate doar în Luxemburg (6,2%) şi Estonia (1,7%). Comerţul cu amănuntul, de la o lună la alta, a scăzut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,1% în UE 28, în principal ca urmare a faptului că atât vânzările de produse non-alimentare cât şi vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au înregistrat o scădere de 0,3%, scrie Agerpres.

În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat că în luna noiembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 4,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut ca serie brută cu 10,5% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,3%

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel