Comerț online, potențial uriaș în România

Dan Carp / 02 feb 2018 / 16:42 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Românii fac cumpărături din ce în ce mai mult în online. Conform estimărilor specialiștilor, valoarea totală a pieței de comerț electronic din România, ar putea ajunge la 5 miliarde de euro.

Comerţul online din România a înregistrat în 2016 cea mai mare creştere din Europa, de 38%, mai mult decât dublu faţă de media europeană, de 15%, conform unui studiu Ecommerce Europe.

În 2017, estimarea era de 2,5 miliarde de euro, însă în realitate valoarea cumpărăturilor online a ajuns la 2,8 miliarde de euro, cu peste 40% mai mult decât în 2016.

Comerţul online din România are potenţialul de a-şi dubla valoarea până în 2020, cu condiţia creşterii investiţiilor şi a sprijinului autorităţilor pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale în rândul populaţiei, coroborată cu cea a infrastructurii digitale.

 

E nevoie de implicarea Guvernului

 

Potrivit lui Iulian Stanciu, acționar EMAG, cel mai mare magazin online din România, pentru ca piața de comerț online să crească, e nevoie şi de implicare din partea guvernului pentru a digitaliza ţara.  „Nu avem cum să vindem produse unor oameni care nu au internet. Toată România trebuie să fie digitalizată“, a spus Stanciu.

România se numără printre ţările cu cea mai mică pondere a persoanelor care fac cumpărături online, se mai arată în studiul organizaţiei Ecommerce Europe. În ţara noastră, rata de penetrare a internetului fix la 100 de gospodării este de aproximativ 55%, iar rata de penetrare a internetului mobil la 100 de locuitori este de 85%, notează Capital.ro.

 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24