Urmărește emisiunea live


COMERȚ cu amănuntul. SURSA CREȘTERII în 2017

Institutul Național de Statistică (INS) a transmis noi date despre volumul comerțului cu amănuntul. 

Comerțul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în 2017, faţă de anul precedent, ca serie brută cu 10,7%, arată INS. 

Creșterea s-a produs pe fondul vânzării de produse nealimentare (+13,2%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%).

[citeste si]

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,4% fiecare, spune INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în decembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 7,0%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+6,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,6%.

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun, în SCĂDERE în decembrie față de noiembrie

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,3% datorită creşterilor comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+4,2%). Scăderi au înregistrat vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,2%). 

Vânzările la produse nealimentare, de carburanți, la alimente, băuturi și tutun, CREȘTERE față de 2016

În decembrie 2017, raportat la decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 13,4%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,5%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+14,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,3%).

În aceeaşi perioadă de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a consemnat o urcare cu 13,4%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,7%), vânzările de produse nealimentare (+15,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,7%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel