Comemorarea victimelor Holocaustului. Ramona Mănescu: Ororile trecutului nu trebuie să se repete

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ministrul Ramona Mănescu a susținut la comemorarea victimelor Holocaustului din România că ”ororile trecutului nu trebuie să se repete”. 

Ministrul Ramona Mănescu a participat, joi, la ceremonia oficială dedicată comemorării victimelor Holocaustului din România, ocazie cu care a subliniat că "ororile trecutului nu trebuie să se repete", informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

La evenimentul care a avut loc la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti a participat şi secretarul de stat Victor Micula.

MAE reaminteşte că, din anul 2004, în România, 9 octombrie este Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului şi că această dată marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.

În fiecare an, în preajma acestei zile, autorităţile române organizează manifestări dedicate memoriei Holocaustului, incluzând: conferinţe, seminarii, lansări de carte, spectacole, concursuri şcolare etc.

Instituţiile implicate în coordonarea activităţii de comemorare a Zilei Holocaustului sunt: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel