Comcast cumpără Sky. Ofertă colosală

Sky
Sky

Comcast, proprietarul postului american de televiziune NBC şi al studioului Universal Pictures, a făcut  o ofertă pentru cumpărarea grupului britanic Sky. 

Sky este cel mai mare operator de televiziune cu plată din Europa.

Comcast oferă 22,1 miliarde de lire sterline (29,50 miliarde de dolari) pentru Sky. Oferta evaluează o acţiune Sky la 12,50 lire sterline, o primă de 16% faţă de oferta făcută de grupul media 21st Century Fox, deţinut de magnatul Rupert Murdoch.

Întărire pe plan global

Şeful Comcast, Brian Roberts, a apreciat că operatorul de televiziune britanic Sky este "o companie remarcabilă", care va întări prezenţa Comcast pe plan global.

Acesta a explicat că firma Comcast, cel mai mare operator de cablu din SUA, are deja o prezenţă importantă în Londra şi va putea folosi Sky ca pe o "platformă" pentru extinderea în Europa.

22,5 milioane de clienții

Sky operează în Marea Britanie, Austria, Germania, Irlanda şi Italia, are 22,5 milioane de clienţi, atraşi de oferte cum ar fi Prima Ligă engleză la fotbal şi filmul "Game of Thrones".

Oferta Fox pentru achiziţionarea participaţiei de 61% pe care încă nu o deţine la Sky este încetinită din cauza verificărilor efectuate de autorităţile de reglementare din Marea Britanie.

[citeste si]

Trustul condus de familia Murdoch controlează publicaţii cum ar fi Times şi Sun, iar tranzacţia ar extinde controlul asupra influentului post de televiziune Sky News.

Acţiunile Sky au urcat marţi în urma anunţului privind interesul Comcast. La Bursa de la Londra, titlurile Sky înregistrau un avans de 21%, la 13,37 lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel