Combatere violență domestică. Dăncilă, întrevedere cu femeile ambasador

Denisa Zamfir / 01 Martie 2019 / 21:35 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, vineri, cu grupul femeilor ambasador acreditate la Bucureşti.

Prim-ministrul și femeile ambasador au discutat despre consolidarea măsurilor şi acţiunilor guvernamentale axate pe rolul femeii şi promovarea acesteia în societate.

"Această întrevedere a avut loc în contextul evenimentului referitor la mandatul Tunisiei de capitală a femeii arabe pentru perioada 2018-2019, organizat în parteneriat cu Ambasada Tunisiei la Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, premierul a subliniat că în anul 2018 au fost adoptate două documente importante, respectiv Strategia naţională privind promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi prevenirea şi combaterea violenţei domestice pentru perioada 2018-2021, precum şi Planul operaţional pentru perioada 2018 - 2021 pentru implementarea strategiei.

Promisiunea Guvernului

 

"Premierul a asigurat că Guvernul va continua promovarea politicilor care vizează combaterea violenţei domestice şi încurajarea antreprenoriatului feminin şi a participării femeilor la procesul decizional, inclusiv din postura de Preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Astfel, una dintre priorităţile mandatului României se referă la promovarea şi susţinerea iniţiativelor privind combaterea discriminării de gen. În acest sens, prim-ministrul român a anunţat organizarea la Bucureşti, la finalul lunii mai 2019, în calendarul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a unei conferinţe internaţionale la nivel înalt privind promovarea rolului femeii în procesul decizional", se precizează în comunicat.

Vezi și: Judecătoarea Afrăsinie, mesaj în scandalul din Justiție: Ăsta nu este motiv să protestăm, nu-i așa?

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23