Urmărește emisiunea live



Comasare alegeri. Tomac denunță un 'atac sălbatic' și face o propunere către Iohannis - Video

Agerpres
Agerpres

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a vorbit despre comasarea alegerilor.

'Acest atac sălbatic asupra democrației ne revoltă și ne îndeamnă să fim și mai hotărâți în obiectivele pe care ni le-am asumat. În timp ce PSD și PNL își unesc destinele pentru veșnicie, în așa zisul interes al cetățenilor, noi constatăm că acest lucru îl fac de frică. Dacă sunt atât de preocupați de ce fac românii, îi invit să aibă curaj și să trimită spre plenul Camerei Deputaților PLX 42/2018. Este o lege pe care eu, în calitate de deputat, împreună cu colegii mei am depus-o în Parlament în 2018, prin care dorim reducerea numărului de parlamentari la 300. Din 2018 stă în biroul președintelui Camerei Deputaților, iar președintele Simonis o ține ascunsă.', a spus Eugen Tomac.

'Dacă tot s-au gândit să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentarele, cred că este un moment al adevărului! Cred că ar fi oportun și necesar ca poporul român să fie consultat pe o temă de importanță majoră. Dreapta Unită îi cere președintelui României să convoace pe 9 iunie un referendum privind eliminarea pensiilor speciale! Este o întrebare care frământă societatea românască! Este bine ca românii să se pronunțe pe acest subiect! De aceea, vom formula o solicitare oficială președintelui, prin care îî cerem să mai pună o urnă lângă cele pe care le va înghesui în aceași secție de vot, mutilând democrația cei de la PSD și PNL prin comasarea pe care au pregătit-o. Lângă două alegeri mai este loc și de un referendum. Sunt convins că românii s-ar bucura dacă s-ar pronunța pe această chestiune majoră.', a mai spus Eugen Tomac.

Video

Președinții coaliţiei de guvernare PSD - PNL, preşedinţii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, vor anunţa, miercuri, la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an, după ce, în cursul aceleiaşi zile, vor avea loc şedinţe separate ale celor două partide pentru a aproba strategia, au anunţat reprezentanţii PNL şi PSD, Rareş Bogdan şi Mihai Tudose.

O şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări a avut loc, miercuri dimineaţă, la Palatul Victoria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel