Coliziune în PNL după ieșirea UDMR de la guvernare

Decizia UDMR de a se despărți de PSD îi pune pe liberali în fața deciziei de alia în maghiarii în opoziție sau de a încerca schimbarea guvernului fără sprijinul lor. De altfel, în decembrie 2012, PNL s-a opus cooptării UDMR la guvernare, așa cum a propus PSD.

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban crede recomandarea conducerii UDMR privind ieșirea de la guvernare nu se va concretiza, astfel că PNL nu ar trebui să negocieze cu maghiarii.

"UDMR arată pisica la PSD! Nu cred că această decizie (ieşirea de la guvernare-n.r.) va fi validată de CRU, ci este folosită ca un instrument de maximalizare a pretenţiilor la negocierile cu PSD", a spus Orban pentru Mediafax.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al partidului, a declarat într-o intervenție telefonică la Realitatea TV că "vom colabora și nu ne ferim să ne colaborăm în opoziție cu UDMR". Ea a precizat că o alianță cu UDMR poate fi hotărâtă doar în forurile de conducere ale PNL. 

"Ludovic Orban va lua cuvântul în ședința în care se va discuta" despre colaborarea cu UDMR, a punctat Gorghiu, care a vorbit despre coagularea unei forțe politice în Opoziție.

”Am luat act şi mi se pare un gest firesc ţinând cont de opţiunea politică pe care electoratul maghiar a avut-o la alegerile prezidenţiale. Bănuiesc că această propunere va fi confirmată de forul de conducere al UDMR în 13 decembrie, pentru că orice analiză serioasă în UDMR ducea inevitabil la ieşirea de la guvernare a acestei formaţiuni politice”, a declarat Gorghiu pentru Mediafax.

Culise, ieșirea UDMR de la guvernare. Răsturnare spectaculoasă în Consiliul Permanent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel