Colegiul Medicilor, apel către autorități. ”Sănătate fictivă” în ceea ce privește falsa vaccinare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Colegiul Medicilor a lansat un apel și transmite că ”vaccinarea falsă îți aduce sănătate fictivă și răspunderea în fața legii”. 

Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită autorităților să ia măsuri pentru combaterea fenomenului certificatelor false de vaccinare. „Vaccinarea falsă îți aduce sănătate fictivă și răspunderea în fața legii”, susțin reprezentanții CMR, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al CMR, Colegiul „a luat act cu îngrijorare de discuția publică referitoare la existența unor persoane, care ar fi obținut într-un mod fraudulos adeverințe de vaccinare împotriva noului coronavirus, fără a se vaccina în realitate”.

CMR condamnă acțiunile care pot pune în pericol sănătatea publică

CMR condamnă acțiunile care pot pune în pericol sănătatea publică și solicită autorităților competente să verifice cât mai rapid aceste informații și să ia măsurile legale care se impun. În opinia reprezentanților medicilor, persoanele vinovate trebuie să răspundă mai ales în contextul în care vorbim despre lucruri care vizează sănătatea publică.

De asemenea, CMR consideră că activitățile din cadrul Campaniei Naționale de Vaccinare, precum și lupta împotriva pandemiei de COVID-19, nu pot fi în nici un caz asociate cu aceste situații punctuale.

Ce spune președintele Colegiului Medicilor 

„Este foarte grav că, în timp ce unii colegi medici, și nu numai, și-au dat viața în încercarea disperată de a lupta împotriva acestei pandemii, uneori cu mâinile goale, în momentul în care avem cel puțin o soluție prezentată la nivel internațional că poate contribui la stoparea acestei pandemii, să auzim de cazuri ale unor oameni ajunși în stare critică în terapie intensivă, și care, deși apăreau că sunt vaccinați, în realitate nu fuseseră”, a declarat Daniel Coriu, președintele CMR.

Biroul Executiv al CMR face un apel la membrii săi ca în cazul în care primesc sau află de astfel de solicitări să se adreseze autorităților.

370 de sesizări privind autenticitatea unor certificate de vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea unor certificate de vaccinare, scrie Agerpres. 

"De la grupul de la Institutul Naţional de Sănătate Publică ce emite certificatele COVID pe baza adeverinţelor de vaccinare s-au transmis deja către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea acestor certificate de vaccinare. Tot ce vine ca sesizare la Ministerul Sănătăţii noi transmitem fie către Parchet, fie către Poliţie. Sunt suspecte... sunt certificate care indică suspiciuni de fraudă. De când este valabil acest certificat COVID, de la 1 iulie, s-a constituit acest grup de lucru la INSP şi de atunci se fac aceste verificări ale adeverinţelor iar în aceste aproape două luni au fost peste 370 de care am menţionat", a spus demnitarul la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel