Colegiu de top într-un oraș cu mulți șomeri. Andrei Neder (ALDE) explică acest paradox

Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu", din municipiul Buzău, ocupă locul al şaptelea într-un clasament al celor mai bune unităţi de învăţământ preuniversitar din România. Deși absolvenții acestui liceu sunt extrem de bine pregătiți, ei nu au ce lucra în Buzău, motiv pentru care trebuie să părăsească orașul pentru un trai mai bun.

Despre acest paradox am discutat cu Andrei Neder, candidat ALDE la Primăria Buzău, care a explicat, pentru DC News, cum vede situația.

"Forța de muncă ieftină, slaba profesionalizare, dezinteresul total față de a îti defini și construi o carieră sunt problemele majore ale economiei naționale si buzoiene. Noul "om de afaceri" apărut după Revoluție a fost nevoit să-și construiască businessul pe rămășițele școlii economiei multilateral dezvoltate, care s-a dovedit într-un final adevărata școală.

Cu ajutorul sistemului au dispărut rând pe rând școlile profesionale și practica obligatorie de liceu care se efectua cu susținerea marilor uzine buzoiene. Lipsa oricărei motivări atât din partea statului, cât și din partea societății civile a făcut ca să nu mai existe nici la nivel de individ o dorință reală de a-și asigura și dezvolta un viitor sigur.

Apariția unei plaje mari de oferte educaționale de învățământ superior a motivat mai mult orgoliul de a te considera deținător de patalama decât de a înțelege cu adevărat sensul documentului pentru care poate ai mai și plătit.

[citeste si]

Principala mea teză a acestei campanii este comunicarea și transparența comunicării. Începând de la individ și până la entități și comunități, voi încerca să descopăr și să aplic soluții prin care buzoianul să-și redescopere conștiința, calitățile si năzuințele, să-și aprecieze în orice moment șansele și esența spiritului de buzoian. De asemenea, în contextul în care aș deveni edil, voi propune și mă voi bate pentru proiecte socio-economice cu impact major de recredibilizare a meseriilor și a statutului profesional", ne-a spus Andrei Neder, candidat ALDE la Primăria Buzău.

Topul 10 cele mai bune licee din România:

1. Colegiul Naţional "Sfântul Sava" Bucureşti – 9.35

2. Colegiul Naţional "Iaşi" – 9.34

3. Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti Craiova – 9.32

4. Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj Napoca – 9.26

5. Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" Braşov – 9.17

6. Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" Galaţi – 9.17

7. Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" Buzău – 9.16

8. Colegiul "Costache Negruzzi" Iaşi – 9.12

9. Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" Constanţa – 9.12

10. Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" Bucureşti – 9.12

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel