Colectiv, trei ani. Dragnea: Copiii aceia au fost UCIȘI

Dragnea
Dragnea

Liviu Dragnea a fost întrebat ce mesaj are la trei ani de la tragedia de la Colectiv.

Președintele PSD a declarat că acei oameni care au fost la Colectiv au fost uciși.

”Mesajul meu este unul de durere. Nu vreau să comentez prea mult. Am o mare durere că România a primit acea lovitură, zeci de copii au fost uciși în acea noapte. Ceva i-a ucis. Nu am de unde să știu ce s-a întâmplat. Nu știu dacă s-a descoperit adevărul. Lucrurile nu sunt clare la Colectiv. Vreau ca această tragedie să nu mai fie folosită politic. Eu sper să nu mai avem așa ceva. Poate lucrurile sunt clare și nu îmi dau seama. Nu vreau să răscolesc durerea familiilor acelor copii”, a zis Dragnea.

Trei ani de la tragedie

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 de la clubul bucureştean Colectiv, situat în Str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a noului album "Mantras of War", peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Ministerul Afacerilor Interne anunţa, în cursul nopţii de 30 spre 31 octombrie 2015, că 27 de persoane au murit şi 162 de persoane au fost spitalizate, în urma tragicului eveniment de la clubul Colectiv. Răniţii au fost transportaţi la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, Sf. Pantelimon, Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar-Arseni, Municipal, Colţea, Marie Curie şi "Grigore Alexandrescu". Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia.

În următoarele două luni, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64. Între victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului s-au aflat şi membri ai trupei Goodbye to Gravity - basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

În iulie 2017, un supravieţuitor al incendiului din clubul bucureştean Colectiv a murit, iar Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, a spus că este cea de-a 65-a victimă a incendiului din Colectiv. "Este vorba de un băiat, ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv - toţi cei care au fost în foc, dar şi părinţii lor - pentru care, din păcate, nu prea mai face nimeni nimic", a spus la acel moment preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel