COLECTIV. Raed Arafat dă cărțile pe față la doi ani de la incendiu

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a afirmat, luni seara, că, în cazul unei tragedii precum cea din clubul Colectiv, nicio țară nu s-ar putea descurca singură. El recunoaște că după doi ani, schimbarea este mică. 

”Dacă ai o tragedie similară cu cea de la Colectiv, eu vă garantez că nicio țară nu poate să se descurce singură și trebuie în continuare să apelezi la restul țărilor. (...) Problema infecțiilor nosocomiale este o problemă care nu este rezervată României. Fiecare țară are, din păcate, monștrii ei ca infecții nosocomiale. (...) Infecția se întâmplă din primele minute la bolnav”, a afirmat Raed Arafat.

După doi ani de la Colectiv, secretarul de stat afirmă: ”În privința arșilor, din păcate, schimbarea este puțină. Da, s-a renovat Secția de terapie intensivă de la Spitalul de Arși, s-a profilat un număr de paturi, să zicem, la Spitalul Bagdasar Arseni, care deja primește bolnavi arși și devine din ce în ce mai profilat, având secție mai profilată pentru arși. Sunt discuții, dar la nivel de discuții de construcție de secție de arși lângă spitalele de urgență”. 

[citeste si]

”Să nu uităm că unele cluburi au fost chiar autoînchise înainte să ajungă pompierii la ele. Acum, nimeni nu poate să garanteze că nu este cineva care funcționează ilegal undeva de care încă nu s-a aflat. Acest lucru este posibil într-un oraș de trei milioane, cu Ilfov cu tot. (...) Cei care nu dețin autorizații pot să obțină acum amenzi de la 30.000 la 100.000 de lei”, a mai declarat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel