COLECTIV. Cristian Bușoi (PNL), adevărul din spitale

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, a vorbit, la DCNews LIVE despre eficacitatea sistemului de sănătate românesc, în contextul tragediei din clubul Colectiv. 

"În ceea ce privește sistemul de sănătate, eu evaluez că a funcționat la maximul capacității sale în acele zile și-n zilele următoare. Vă amintesc că nu avem un sistem de sănătate perfect, nici pe departe, sunt foarte multe lipsuri în sistemul de sănătate românesc. Chiar dacă sistemul de urgență a beneficiat de foarte multă atenție, de multă susținere, de investiții importante și de o bună coordonare, de câțiva ani, de când se ocupa în mod direct doctorul Raed Arafat, însă sunt foarte multe lucruri care trebuie îmbunătățite", a declarat Cristian Bușoi, în interviul DCNEWS LIVE.

Membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European, Cristian Bușoiu a precizat: "S-a discutat foarte mult în spațiul public care ar fi fost consecințele unei traume colective mai extinse, cum ar fi un cutremur sau un atentat, pentru că trăim într-o lume din ce în mai periculoasă și nu putem fi nepăsători la astfel de pericole. Cred că așa cum este organizat sistemul, cu resursele financiare și logistice și resursele umane pe care le are, sistemul de sănătate românesc a făcut maximum din ceea ce putea face și nu există nimic de reproșat, ci trebuie să avem un cuvânt foarte pozitiv și de multă apreciere pentru medicii, asistentele, studenții la medicină, rezidenții, pentru cei care s-au mobilizat în acea noapte, în zilele următoare, nechemați de nimeni, fără să pună problema orelor suplimentare și cu toate resursele pe care le-au avut la dispoziție au încercat să ajute răniții. Dacă ar fi trebuit duși mai devreme sau nu, nu vă pot da un răspuns definitiv, pentru că trebuie luate cazurile în parte. Atât cât am văzut, cât am vorbit cu profesioniștii, era necesară o perioadă de stabilizare a răniților. Spitalele din străinătate nu puteau să riște și nu ar fi acceptat să primească răniți nespitalizați. Toate aceste transferuri s-au făcut la cererea expresă a familiilor care în primele momente numai la plecări în străinătate nu se gândeau, ci se gândeau ca starea lor să se stabilizeze". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel