Coldea, înlocuit cu Răzvan Ionescu. Radu Tudor: Este esențial acest detaliu

Radu Tudor
Radu Tudor

Directorul SRI Eduard Hellvig l-a numit pe generalul de brigadă Răzvan Ionescu  în funcția de prim-adjunct al Serviciului Român de Informații. Astfel, gen. Răzvan Ionescu l-a înlociut în funcție pe Florian Coldea.

Jurnalistul Radu Tudor a salutat numirea generalului Răzvan Ionescu, dar și activitatea pe care Eduard Hellvig o are în SRI, reușind foarte multe schimbări într-un timp foarte scurt.

”O știre importantă. Foarte puțină lume își imagina că poate exista SRI fără Florian Coldea. Se dovedește că un om nu înseamnă o instituție, iar evoluția unei structuri, oricât ar fi de importantă, nu stă în existența unei persoane la vârful acelei structuri.

Ceea ce face Eduard Hellvig în ultimele șase luni, depășește așteptările mele. Prin trecerea în rezervă a lui Florian Coldea, prin denunțarea protocoaleleor controversate cu alte instituții ale statului, prin promovarea unor tineri la vârful SRI, și prin schimbarea din funcție a acelor generali care s-au dovedit a fi implicați în activități controversate, într-un timp foarte scurt, ne determină să vorbim despre apariția la vârful SRI, a unui specialist care nu este format de SRI.

Răzvan Ionescu este un tânar general al acestei structuri importante de securitate care a făcut o facultate civilă. El nu a absolvit Academia Națională de Informații precum Coldea. Provine din mediul civil, este fizician. 

Diferența între Coldea și Ionescu

(...)

Foarte important și un alt detaliu. Este esențial. Un om care avea 18 ani în decembrie 1989, și care nu avea nicio legătură cu o structură militară de securitate în perioada comunistă, este astăzi prim adjunctul SRI. E adevărat, nici Coldea nu a avut nicio legătură cu securitatea, dar din păcate a perpetuat unele din mentalitățile și acțiunile Securității. Diferența cea mare este că Florian Coldea era un maior în Direcția Generală de Combatere a Terorismului când Băsescu l-a propulsat în funcția de prim adjunct, cu gradul de locotenent-colonel, inversând practic ierarhiile profesionale de grad și de funcție spre stupoarea tuturor. Era un marior care devenea locotenent-colonel peste noapte și care devenea șef peste generali cu patru stele”, a explicat Radu Tudor la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel