Colaborare PSD - PRO România. Bănicioiu, despre pașii care urmează să se facă

Nicolae Bănicioiu a comentat situaţia politică actuală, după prezidențiale.

"Cred că se încheie un ciclu cu decizii foarte proaste, care a făcut ca PSD să piardă simpatia mai multor oameni. În 2014, Victor Ponta lua 5.400.000 de voturi în turul 2. În 2016, PSD lua 46% din electorat. Gândiţi-vă că, acum, PSD, la europarlamentare, a luat 23%, iar la prezidențiale a pierdut 2 milioane de voturi. E clar că trebuie schimbat ceva. E clar că trebuie să readucem profesioniştii în zona de stânga, e clar că trebuie o colaborare cu partidele din zona asta, făcută într-o manieră în care să înţelegem şi mesajele electoratului, ce au transmis oamenii acum", a declarat Nicolae Bănicioiu la România TV.

Colaborare PSD - PRO România


"Eu cred că PSD trebuie să facă nişte schimbări pe atitudine. În acel moment, se pot face nişte paşi concreţi. Sper că mesajul de aseară de la vot, transmis de alegători, să fie foarte bine înţeles. PRO România este deschis unei astfel de colaborări. Noi am propus lucrul acesta şi anterior. Noi am spus că un candidat ca doamna Dăncilă va fi greu să facă un scor bun, în turul 2. Noi de aceea am propus un candidat mult mai valid, care ar fi putut aduna mai multe voturi din zona de stânga şi care a fost Mircea Diaconu. Şi am avut dreptate. În acest moment, cred că trebuie să ne punem la masă. Reprezentăm aspiraţiile a foarte multe milioane de oameni şi avem datoria de a nu-i dezamăgi.

PSD ăla în care am fost eu membru şi Victor Ponta şi ceilalţi, guvernele din care am făcut parte aveau un atribut pe care îl recunoştea toată lume: profesionalism. Poate ne înjura lumea, ne critica din alte puncte de vedere. Dar era clar că eram profesionişti. Nu se punea problema ca un membru al cabinetului sau al conducerii PSD nu vorbeşte bine română sau dă rateuri, la o întâlnire externă, în engleză. Nu aveam chestii de acest gen. Vremurile acelea trebuie să revină", a mai spus Bănicioiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel